Kustannustuki 6.

Kustannustuen kuudes kierros on tarkoitettu erityisesti matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yrityksille, jotka ovat kärsineet sulkutoimia lievemmistä koronavirukseen liittyvistä rajoitustoimista. Kustannustukea voi kuitenkin hakea myös sellainen muiden toimialojen yritys, jonka toimintaan tai merkittävään osaan asiakaskunnasta on kohdistunut rajoituksia.

Kustannustuen kuudennen kierroksen hakuaika alkaa Valtiokonttorissa 26.4. klo 9.00. ja päättyy 31.5. klo 16.15.

Kustannustuen myöntämisen edellytyksenä on yli 25 % liikevaihdon pudotus.
Yrityksen liikevaihdon muutos lasketaan vertaamalla vertailukausien liikevaihtoja. Tukikausi, jolta kustannustukea haetaan, on sama kaikille hakijoille (1.12.2021 – 28.2.2022). Vertailussa huomioidaan sekä arvonlisäverollinen (ALV) myynti, joka ilmoitetaan ALV-ilmoituksilla, että arvonlisäveroton myynti. Vertailukausilla tarkoitetaan niitä ajanjaksoja, joita vertailemalla määritellään yrityksen liikevaihdon alenema pandemiakauden ja normaalikauden välillä.

Vertailukaudet perustuvat yrityksen ALV-verokauteen. ALV-verokausi on ajanjakso, jolta yritys ilmoittaa ja maksaa ALV:n.  Jos yritys ei ole tehnyt lainkaan arvonlisäveroilmoituksia, noudatetaan kuukausi-ilmoittajan vertailukausia.

Lue lisää:  www.valtiokonttori.fi/palvelu/yritysten-kustannustuki/