Säästöä sähkölaskuun

Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista. Tuella voi hankkia esimerkiksi aurinkopaneeleita tai ilmalämpöpumppuja ja näin säästää sähkölaskussa. Maaseudulla toimiva, maataloustuotteita jalostava yritys voi saada tukea 35 prosenttia investoinnin kustannuksista ja muu maaseutuyritys 30 prosenttia. Haku päättyy 30.11.2022.

Siirtymistä uusiutuvaan energiaan tuetaan EU:n elpymisvaroista. Investointi uusiutuvaan energiaan ei edellytä yrityksen kasvua, kuten tavanomaiset maaseudun yritystuet.

Tukea voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienyritykset. Melkein koko Suomi on maaseutua, ainoastaan isoissa kaupungeissa ja keskustoissa sijaitsevat yritykset on suljettu tuen ulkopuolelle. Voit tarkistaa Maanmittauslaitoksen karttapalvelusta, sijaitseeko yrityksesi tukikelpoisella alueella. Tukipäätökset tekee alueen ELY-keskus.

Tukihaku uusiutuvan energian investointeihin avataan uudelleen ensi vuoden puolella. EU:n elpymisvaroista rahoitetaan myös biokaasurakentamista aiempaa suuremmalla 50 prosentin tuella sekä tukea harvaan asutun maaseudun yritysten omistajanvaihdosten suunnitteluun.

Maaseudun yritystukia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi). ELY-keskuksesta saa lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta. 

Lisätietoa: www.ruokavirasto.fi/yritykset/