Yritystulkki

Yritystulkista löydät yrittämisen perustiedon. Selkeällä opastuksella ja hyvillä neuvoilla voit kehittää yritystoimintaasi tai perustaa uutta. Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta, hinnoittelua ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden hoidossa.

Uutisia


UUTTA: Yhtiömuodon muuttaminen osakeyhtiöksi

Missä tapauksissa kannattaa muuttaa yhtiömuotoa? Ohjeet muutokseen: Toimiva yrittäjä -> Verotus ja osingonmaksu -> Yhtiömuodon muuttaminen


Yritystulkin YT8 Rahoitussuunnitelma muutettu YT8 Rahoitustarvelaskelmaksi. Laskentaohjelmaan tehty käyttöön liittyviä parannuksia sekä lisätty muokattavuutta.


Muutoksia vuodelle 2019

Tulorekisteri, kaikki maksetut palkat ja etuudet myös yrittäjän itselleen maksamat ilmoitetaan 1.1.2019 alkaen tulorekisteriin.

Työllistämispalkkio, elinkeinotoimintaa harjoittava työnantaja voi saada 4 000 euron työllistämispalkkion, kun tämä palkkaa palkkatuella pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kaupparekisterin sähköisen ilmoittamisen käsittelymaksut alenivat seuraavasti, elinkeinoharjoittaja 60 € ja osakeyhtiö 275 €.

Ruokavirasto eli Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskusta yhdistettiin uudeksi virastoksi.

Traficom eli Trafi, Viestintävirasto sekä Liikenneviraston tietyt toiminnot yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiksi.