Uutisia

Joululahjojen arvo henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille
30.10.2023
Lue lisää >
Henkilökunnalle voidaan antaa verovapaita lahjoja esim. joululahja, joiden arvo saa olla vuodessa enintään 100 € ja sen on oltava koko henkilökunnalle samantyyppinen. Asiakkaalle tai yhteistyökumppanille annettavan joululahjan (mainoslahja) ostohinta voi olla enintään 50 € sis. alv. jolloin se on vähennyskelpoinen verotuksessa.
Vastuullisuussääntelyn vaikutus alihankkijoihin ja toimittajiin
3.10.2023
Lue lisää >
Monet suuret yritykset edellyttävät ja tulevat edellyttämään alihankkijoiltaan ja toimittajiltaan vastuullista yritystoimintaa. EU:n kestävyysraportointidirektiivi tuo suurille yrityksille entistä laajemmat ja yksityiskohtaisemmat ESG-raportointivelvoitteet, tämä tulee vaikuttamaan kaikkiin alihankkijoihin ja toimittajiin. Suurista yrityksistä 42,4 % on joutunut vaihtamaan alihankkijoita ja toimittajia vastuullisuusvelvoitteiden myötä (OP Suuryritystutkimus 2023). Tee testi, kuinka vastuullinen yrityksenne on.
Finnveralta uusia vakuudettomia lainoja
3.6.2023
Lue lisää >
Finnveralta haettavissa vakuudettomia lainoja innovaatio- ja digitaaliovetoisille yrityksille sekä ilmasto- ja ympäristölaina vihreän ja kestävän siirtymän investointeihin.
Uusi kaupparekisterilaki
1.6.2023
Lue lisää >
Uuden kaupparekisterilain mukaan yksityisen elinkeinonharjoittajan ei enää tarvitse rekisteröityä kaupparekisteriin, mutta käytännössä täytyy. Osakeyhtiölle ja osuukunnalle myöhästymismaksu tilinpäätöksen ilmoittamisen jättämisestä sekä "sakkoa" jos kaupparekisteriin merkittyjä tietoja ei tarkisteta. Lue lisää
Yritystulkin sivustot uudistuvat
30.5.2023
Lue lisää >
Yritystulkin sivuston ulkoasua uudistetaan parasta aikaa ja muutoksen aikana voi sivustolla olla väliaikaisesti asettelut valitettavasti sekaisin. Yritystulkin verkkosivustolle saatiin viimeinkin uusi supertehokas palvelin ja sivusto on nyt neljää kertaa nopeampi. Yritystulkin sivusto on kokoluokassaan raskaassa sarjassa ja on isompi kuin esim. vero.fi, joten kuormitus palvelimelle on erittäin suuri. Kehitämme ja viritämme vielä sivuston koodia, jotta saisimme sivustosta vielä nopeamman.
Osakeyhtiön perustamisen uusi sähköinen palvelu
4.5.2023
Lue lisää >
Uudella perustamisilmoituksella voit perustaa osakeyhtiön sähköisesti tilanteissa, joissa aikaisemmin on täytynyt ilmoittaa paperilomakkeilla. Nyt voi olla mm. osakepääomaa, lunastusehdollinen yhtiöjärjestys, ulkomaisia osakkaita. Lue lisää...

Oikopolku: laskentaohjelmat, työkirjat ja lomakkeet