Uutisia

Englanninkieliseen taloussuunnitelmaan lisätty kassabudjetti (18.6.21)
Rakensimme YT4 Taloussuunitelmaan pohjautuvaan englanninkieliseen versioon kassabudjetin 1. vuodelle.


YT5 Aloittavan yrityksen taloussuunnitelmaan marginaaliverotus (31.5.2021)
Ohjelmaan lisätty myyntituotteet marginaaliverotusta soveltaville yrityksille esim. autokauppa, antiikki ja taide, kirpputorit yms.


Verojen viivästyskoron tilapäinen aleneminen koronatilanteessa
Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenee 7 prosentista 2,5 prosenttiin. Alennettua korkoa sovelletaan kaikkiin maksujärjestelyssä mukana oleviin veroihin 1.5. alkaen. Helpotuksilla halutaan tukea erityisesti maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Helpotettujen ehtojen mukaista maksujärjestelyä voi hakea OmaVerossa. Lue lisää www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishu...


Sulkemiskorvaus haettavissa
Yrityksille maksetaan korvaus, jos niiden toimitilat ovat olleet viranomaismääräyksellä suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Lue lisää: Toimiva yrittäjä → rahoitus → Muut tuet ja rahoitukset


Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva 30.6.2021 saakka
Yritystoimintaa ei tarvitse lopettaa, jotta voit saada työmarkkinatukea. Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea, jos toinen seuraavista ehdoista täyttyy:


Yritystulkki

Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle. Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit kehittää yritystoimintaasi tai suunnitella yrityksen perustamista.
Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja. Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin suunnitteluun.