Uutisia

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin
10.6.2024
Lue lisää >
Hallitus esittää yleisen arvonlisäverokannan nostamista 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutos on tulossa voimaan syyskuun alusta 1.9.2024. Uutta arvonlisäverokantaa tullaan soveltamaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia.
YT22 Toimivan yrityksen taloussuunnitelmaan uudistus
25.2.2024
Lue lisää >
Liiketoimintakaupan tavaravarasto ja alkuvarasto käsitellään laskentaohjelman uudessa kehitysversiossa omalla rivillään. Uudistus helpottaa laskentaa huomattavasti tilanteissa, joissa alkuvaraston arvot ovat merkittäviä ja vuosittaiset vaihtelut suuria.
Vuoden 2024 muutoksia ja lukuja
1.1.2024
Lue lisää >
Kotitalousvähennys laajeni fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluihin, tuottajavastuun alaraja poistui, työttömyys- ja sairausvakuutusmaksujen huomattava aleneminen, matkakulukorvaukset yms.
Joululahjojen arvo henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille
30.10.2023
Lue lisää >
Henkilökunnalle voidaan antaa verovapaita lahjoja esim. joululahja, joiden arvo saa olla vuodessa enintään 100 € ja sen on oltava koko henkilökunnalle samantyyppinen. Asiakkaalle tai yhteistyökumppanille annettavan joululahjan (mainoslahja) ostohinta voi olla enintään 50 € sis. alv. jolloin se on vähennyskelpoinen verotuksessa.
Vastuullisuussääntelyn vaikutus alihankkijoihin ja toimittajiin
3.10.2023
Lue lisää >
Monet suuret yritykset edellyttävät ja tulevat edellyttämään alihankkijoiltaan ja toimittajiltaan vastuullista yritystoimintaa. EU:n kestävyysraportointidirektiivi tuo suurille yrityksille entistä laajemmat ja yksityiskohtaisemmat ESG-raportointivelvoitteet, tämä tulee vaikuttamaan kaikkiin alihankkijoihin ja toimittajiin. Suurista yrityksistä 42,4 % on joutunut vaihtamaan alihankkijoita ja toimittajia vastuullisuusvelvoitteiden myötä (OP Suuryritystutkimus 2023). Tee testi, kuinka vastuullinen yrityksenne on.
Finnveralta uusia vakuudettomia lainoja
3.6.2023
Lue lisää >
Finnveralta haettavissa vakuudettomia lainoja innovaatio- ja digitaaliovetoisille yrityksille sekä ilmasto- ja ympäristölaina vihreän ja kestävän siirtymän investointeihin.

Oikopolku: laskentaohjelmat, työkirjat ja lomakkeet